Tjejspel – för både tjejer och killar

Först ska sägas att det naturligtvis inte finns spel som bara är till för tjejer, eller killar, utan alla spel som är värda att spelas är naturligtvis värda att spelas av alla oavsett kön. Ändå finns det spel som främst lockar tjejer och som är mer uttalat utvecklade för att locka tjejer att spela. Visst finns det tjejer som spelar stora spel som exempelvis World of Warcraft och Counterstrike men de typiska tjejspelen brukar vara av den mindre sorten och ha att mer vardagligt tema som till exempel olika matlagningsspel eller make over-spel. Små spel som exempelvis Candy Crush är också populära bland tjejer.

Lek med virtuella dockor

Ett spel som tidigt blev populärt särskilt bland tjejer var spelet The Sims, som är en sorts lek med virtuella dockor som du styr i deras vardag. Du väljer var de ska bo, när de ska äta och sova, vilka de ska umgås med och om de ska gå på fest med mera. Andra spel går bland annat ut på att du får prova på att vara stylist och klä dina mannekänger i olika kläder och accessoarer, till exempel olika bröllopskläder eller förvandla din modell till en rockstjärna. Det finns också frisörspel där du testar olika frisyrer eller spel där du lackar naglar.

Smink, shopping och ta hand om barn och djur

I sminkspelen får du prova dig fram som make-up artist när du sminkar dina modeller med mascara, eyeliner och läppstift i olika make-upstilar och färgkombinationer. Du kan även klä och sminka olika populära kändisar. Du kan även följa kändisar när de ska shoppa i olika boutiquer eller så kan du shoppa på egen hand. I matlagningspel kan du baka munkar och cupcakes, servera pizza på restaurang eller laga sushi och fort ska det gå. I andra spel ska du ta hand om djur, till exempel hästar eller hundvalpar, och åter andra så är det små bebisar som ska matas med nappflaska och få rena blöjor.